Dogodek Building Health Bridges for Clean Air

Organizacija Health and Environment Alliance (HEAL) ter Inštitut za zdravje in okolje, partner projketa POZ 3.0, vas ob letošnjem svetovnem dnevu čistega zraka vabita na spletni dogodek Building Health Bridges for Clean Air, ki bo potekal 7. septembra od 10.00 do 12.00 CEST.

Onesnažen zrak predstavlja največjo okoljsko grožnjo za zdravje ljudi po vsej Evropi, saj je glavni dejavnik tveganja za srčno-žilne bolezni, pljučne bolezni, rakava obolenja in druge zdravstvene težave.

Število organizacij in posameznikov iz zdravstvenega sektorja, ki se ukvarjajo s kakovostjo zraka, je trenutno rekordno visoko, saj se odzivajo na nujno potrebo po zmanjšanju velikega zdravstvenega bremena in preprečevanju nadaljnjih zdravstvenih težav. Tudi odločevalci v Evropskem parlamentu se pogovarjajo o močno potrebni posodobitvi standardov o kakovosti zraka.

Namen spletnega dogodka je združiti odločevalce in predstavnike civilne družbe iz različnih delov sveta za pogovor o prizadevanjih za izboljšanje kakovosti zraka in dobrih praksah, na katerih lahko gradimo, da dosežemo čist zrak povsod in za vse. 

Prijave organizatorji sprejemajo na povezavi.